Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Uw radiator zelf aansluiten een overzichtelijke gids Redactie, 13 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
In Katwijk en omgeving kunt u bij ATF Loodgieter & Onderhoud terecht voor uw verwarmingsklussen.

Oude radiator afkoppelen

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator aanschaffen, presenteren we hier een praktisch stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het verwijderen van de oude radiator moet de cv-ketel uitgeschakeld zijn en de temperatuur onder de 40 graden worden gebracht. Open alle radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden om ze leeg te laten lopen.

Op het moment dat de te vervangen radiator zich op het laagste punt van de installatie bevindt, is het noodzakelijk om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Indien u de installatie wilt laten leeglopen, kunt u de kraan openen. Indien de radiator die u wilt vervangen zich niet op het laagste punt bevindt, dient u de juiste locatie te achterhalen en daar de vulslang aan te koppelen om de installatie leeg te laten lopen.

Deze radiator bevindt zich meestal op het laagste punt in huis. Maak de koppelingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Verwijder de radiator zelf en haal eventueel het bevestigingsmateriaal weg.

Instructies voor het monteren van een nieuwe radiator in uw huis

Na het verwijderen van de oude radiator, is het nu tijd om de nieuwe te installeren. Wanneer u dezelfde soort radiator aansluit, kunt u dezelfde bevestigingsbeugels gebruiken. Wanneer u een alternatief type radiator bevestigt met andere aansluitpunten, is het belangrijk om de leidingen tot het juiste punt te verlengen met de benodigde instrumenten.

Op deze manier maakt u een fitting tussen de buizen. Gebruik de juiste lengte van de buizensnijder om de radiatorbuis te snijden. Neem dan de moer en schuif deze langs de buis. De knelring moet over de buis worden geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Steek de buis in de fitting en draai de moer goed vast.

Wanneer de af- en toevoer zijn aangesloten op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen dicht zijn, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Laat eerst de slang vollopen met water voordat u deze aansluit op het systeem om de ontluchting te vergemakkelijken. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water dan stromen totdat de druk zich rond 1,5 tot 2 bar bevindt. Indien gewenst, ontlucht de installatie nogmaals.

Is het een optie om een vakman in te schakelen?

Als het niet gelukt is of als u de voorkeur geeft aan hulp van een expert?Benader ATF Loodgieter & Onderhoud om deze taak voor u uit te voeren. U kunt ons bereiken op 070 207 5089 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5089

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.