Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Aanpak van een lekkende kraan Redactie, 21 februari 2024
Een lekkage aan de kraan

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer kan voor ongemak zorgen dat u snel wilt oplossen. Naast het ongemak van een lekkende kraan, is het ook erg zonde van de verspilling van water. Dit is uiteraard erg jammer, maar het goede nieuws is dat er snelle oplossingen beschikbaar zijn om een lekkende kraan te verhelpen.

Een goede start is belangrijk

Sluit de hoofdkraan voordat u de lekkage aanpakt, zo voorkomt u dat er meer water lekt. Bepaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaak lekkende kraan

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van een lekkende kraan. Op verschillende plekken kunt u controleren. Controleer de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan water lekt bij de hendel, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als dit de lekkage niet oplost, kunt u de volgende stap proberen. Wanneer er lekkage aan de onderkant van de kraan optreedt, kan er water via het kraangat lekken. De bron van het lek kan in de hendel of in de 'kraanbody' zitten.

Bereid zijn om de lekkende kraan te repareren

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het probleem is, kunt u aan de slag met de reparatie. Het is belangrijk om eerst de knoppen en het handvat van de kraan te verwijderen, zodat u bij de binnenkant kunt. Draai vervolgens het binnenwerk los om de pakkingring te bereiken, als deze beschadigd is, moet u deze vernieuwen.

Bij lekkende kranen is het kraanleertje vaak de bron van het probleem. Het is noodzakelijk om na het herstellen van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Na het verwisselen van alle onderdelen, is het tijd om de kraan terug in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Als de lekkage aanhoudt, schakel dan ATF Loodgieter & Onderhoud in!

Het kan gebeuren dat de kraan lekt na montage. De kraan is waarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. Neem direct contact op met ATF Loodgieter & Onderhoud, wij helpen u graag verder. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 070 207 5089.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5089

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.