Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding

Tijdens het verzorgen van uw douche denkt u wellicht voornamelijk aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan hinderen.

Het gebruik van de kraan wordt bemoeilijkt door kalkaanslag en kan zelfs onmogelijk worden. Kortom, een uiterst vervelende situatie. In deze tekst wordt toegelicht hoe u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Effectief ontkalken van uw douchekraan in slechts 3 stappen

Maak een doek vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Gebruik geen reinigingsmiddelen rechtstreeks op de douchekraan om schade veroorzakende chemische reacties te voorkomen. Gun het schoonmaakmiddel wat tijd om in te trekken op de douchekraan. De lengte van deze inwerktijd is afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Gebruik water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel om de douchekraan schoon te spoelen na eerdere handelingen. Let erop dat het schuursponsje niet te grof is tijdens het verwijderen van kalkaanslag, om krassen te voorkomen. Om een glanzend effect te bereiken, dient u de douchekraan droog te maken met een zachte doek na het uitvoeren van eerdere handelingen.

Handige adviezen om kalkaanslag in uw douchekraan te vermijden

U kunt overwegen een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche af, droog het opnieuw af en gebruik milde schoonmaakproducten. Door deze middelen zal kalkaanslag in uw douche niet voorkomen. Mocht u na het volgen van deze stappen en adviezen nog steeds problemen ondervinden, twijfel dan niet om contact op te nemen met ATF Loodgieter & Onderhoud.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5089

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Handige tips om lekkages te voorkomen
> Uw radiator zelf aansluiten een overzichtelijke gids
> Aanpak van een lekkende kraan