Aanpak van een lekkende kraan

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer kan voor ongemak zorgen dat u snel wilt oplossen. Naast het ongemak van een lekkende kraan, is het ook erg zonde van de verspilling van water. Dit is uiteraard erg jammer, maar het goede nieuws is dat er snelle oplossingen beschikbaar zijn om een lekkende kraan te verhelpen.

Een goede start is belangrijk

Sluit de hoofdkraan voordat u de lekkage aanpakt, zo voorkomt u dat er meer water lekt. Bepaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaak lekkende kraan

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van een lekkende kraan. Op verschillende plekken kunt u controleren. Controleer de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan water lekt bij de hendel, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als dit de lekkage niet oplost, kunt u de volgende stap proberen. Wanneer er lekkage aan de onderkant van de kraan optreedt, kan er water via het kraangat lekken. De bron van het lek kan in de hendel of in de 'kraanbody' zitten.

Bereid zijn om de lekkende kraan te repareren

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het probleem is, kunt u aan de slag met de reparatie. Het is belangrijk om eerst de knoppen en het handvat van de kraan te verwijderen, zodat u bij de binnenkant kunt. Draai vervolgens het binnenwerk los om de pakkingring te bereiken, als deze beschadigd is, moet u deze vernieuwen.

Bij lekkende kranen is het kraanleertje vaak de bron van het probleem. Het is noodzakelijk om na het herstellen van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Na het verwisselen van alle onderdelen, is het tijd om de kraan terug in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Als de lekkage aanhoudt, schakel dan ATF Loodgieter & Onderhoud in!

Het kan gebeuren dat de kraan lekt na montage. De kraan is waarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. Neem direct contact op met ATF Loodgieter & Onderhoud, wij helpen u graag verder. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 070 207 5089.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5089

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Handige tips om lekkages te voorkomen
> Uw radiator zelf aansluiten een overzichtelijke gids
> Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding