Handige tips om lekkages te voorkomen

Als u te maken krijgt met een lekkage, kan dit niet alleen erg vervelend zijn, maar ook aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Het is mogelijk om enkele maatregelen te nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw loodgieterssysteem goed blijft functioneren. De onderstaande suggesties zijn bedoeld om veelvoorkomende lekkages te voorkomen.

Controle van leidingen

Om lekkages goed te vermijden, is het aan te raden regelmatig een inspectie van de leidingen uit te voeren. Check op tekenen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Controleer afdichtingsringen

Het komt vaak voor dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijten. Controleer regelmatig de staat van deze afdichtingen en vervang ze indien nodig. Een goede afdichting voorkomt dat er water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Houd afvoeren schoon en vrij van vuil

Bescherm uw afvoer tegen verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten weg te spoelen. Het vermijden van verstoppingen is essentieel om toekomstige lekkages te voorkomen. Om te voorkomen dat vuil en andere deeltjes de leidingen binnendringen, raden wij aan om een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Het controleren van de waterdruk

Een overdreven waterdruk kan schade toebrengen aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan indien nodig. Het aanschaffen van een simpele drukregelaar kan schade voorkomen.

Wintermaanden

Als de temperaturen dalen, kunnen bevroren leidingen lekkages veroorzaken. Een effectieve manier om bevroren leidingen te voorkomen, is door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer langzaam water uit de kranen te laten lopen. Hiermee kunt u voorkomen dat de leidingen bevriezen en kapot gaan.

Houd uw leidingen goed onderhouden om lekkages te voorkomen

Om grote reparatiekosten en ongemak te voorkomen, is het verstandig om regelmatig onderhoud te plegen en kleine problemen meteen aan te pakken. Besef dat preventie de voorkeur heeft boven genezing als het gaat om loodgieterswerk. Heeft u toch een lekkage in huis? Schakel dan ATF Loodgieter & Onderhoud in om dit voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 070 207 5089.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5089

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Uw radiator zelf aansluiten een overzichtelijke gids
> Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding
> Aanpak van een lekkende kraan